Sådan sikrer du dit hjem med overvågningskameraer

Har du overvejet at anskaffe dig overvågning til hjemmet? Så bør du læse dette blogindlæg. Vi kommer nemlig ind på hvad der skal til for at sikre dit hjem med overvågningskameraer. Overvågningskameraer er tryghedsskabende, og kan være med til at mindske chancen for at få indbrud. Endvidere kan du altid tjekke liveoptagelser på dine overvågningskameraer, uanset hvor i verden du befinder dig.

Hvilke overvågningskamera skal jeg købe?

Inden du impulsivt køber overvågningskameraer,er det en god idé at overveje hvad du gerne vil opnå med videoovervågning. 


  • Er det for at forebygge mod indbrud?
  • Skal du holde øje med dit kæledyr?
  • Vil du gerne kunne overvåge et stort areal eller et specifikt område?

Dette er vigtig at finde ud af, før du køber et overvågningskamera, da der findes forskellige overvågningskameramodeller til forskellige behov for overvågning. Hvis du allerede har dét der kan kategoriseres som en standard behov - altså at overvåge et almindeligt dansk parcelhus, så findes der en række overvågningspakker som du kan kigge på ved at klikke her. Hvis du derimod ønsker overvågningskameraer til kæledyr, så kan du tjekke vores NEXSMART EYE ved at klikke her.

Hvor mange overvågningskameraer har jeg behov for?

Udover at overveje hvilket behov du har for overvågning, så skal du også vurdere hvilke opsætningsmuligheder du har. Hos NEXSMART har vi både kablede overvågningskameraer og trådløse overvågningskameraer. Der er fordele ved begge typer af overvågningskameraer.


Hvis du f.eks. skal overvåge børneværelser, så kan du nøjes med ét overvågningskamera pr. værelse. Det kan du, da vores tidligere nævnte NEXSMART EYE er motoriseret og har tovejskommunikation.


Hvis du derimod har behov for at overvåge et hus udendørs, så er det svært at skulle nøjes med ét overvågningskamera, da der herved altid vil være blinde vinkler. Derfor kan det være en god idé at kigge på at købe en overvågningspakke, der indeholder flere overvågningskameraer, så du kan få dækket det samlede udendørsareal på din grund. Du kan også kombinere udendørs og indendørs overvågning, hvilket der også findes overvågningspakker til.

Hvor ofte skal man udskifte overvågningskameraer?

Holdbarheden på et overvågningskamera er meget forskelligt alt efter hvilken type overvågningskamera man vælger at købe. Overvågningskameraer som benyttes til offentlige arealer eller virksomheder, har selvfølgelig en længere holdbarhed end de overvågningskameraer de fleste private ejer. Dette skyldes, at der som regel medfølger service og vedligeholdelse til industriovervågningskameraer. Endvidere er industriovervågningskameraer også mange gange dyrere end de som private har.


Dette betyder ikke, at overvågningskameraer til private ikke kan holde længe. Livscyklussen på et overvågningskamera er typisk mellem 3-5 år, og dette er i de fleste tilfælde fordi, at hardwaren i overvågningskameraet med tiden bliver slidt op, men også fordi, at der ca. hver femte år udkommer nye og forbedrede overvågningskamera på markedet. De nyere modeller har nye funktioner der overgår de gamle overvågningskameraer. 


Hvis du vælger at købe videoovervågning fra NEXSMART, så kan du forvente 3-5 års levetid. Vi tilbyder endda 3 års garanti på alle overvågningskameraer fra NEXSMART. Dette understreger netop, at det godt kan betale sig at købe overvågning - uden at skulle gå på kompromis med kvalitet og holdbarhed.

Tilbehør til overvågning

Efter du har taget en vurdering af dit behov for overvågning, så kan du nu endelig beslutte dig for, hvilket overvågningskamera du skal købe - og dog. For der findes et hav af forskellige muligheder for tilbehør til overvågningskameraer.


Hvis du f.eks. er nået frem til, at du skal overvåge et større areal med kablet overvågning, er det vigtigt, at de medfølgende strømledninger er lange nok til at kunne dække dit valgte overvågningsareal. Er ledningerne ikke lange nok, er du nødsaget til at købe ekstra strømforsyning. Du kan se ekstra ledninger her


Alle NEXSMART overvågningskameraer opbevarer overvågningsoptagelser på et SD-kort, som du altid kan tage ud og overføre på din computer. Hvis du ønsker, at alle optagelser skal lagres i skyen, så skal du tilkøbe dig Cloud Service, som er et tilbehørsprodukt. Du har altid adgang til den gratis medfølgende app.


Noget af det vigtigste tilbehør du skal købe til videoovervågning er en WiFi-repeater, hvis du oplever, at der ikke er dækning nok til overvågningskameraet. Det ville være ærgerligt at købe videoovervågningskameraer, hvis de ikke har dækning nok dér hvor de opsættes. du kan se vores WiFi-repeater her.


Hvis du vælger det trådløse overvågningskamera NEXSMART AIR, så er du afhængig af at skulle oplade det engang imellem. Dog kan du også vælge en overvågningspakke hvor du både får et solcellepanel og et NEXSMART AIR overvågningskamera. Ved at forbinde disse to kan du sikre dig, at der altid er strøm til dit overvågningskamera. Se denne overvågningspakke her.